joi, 28 octombrie 2010

... de a v-ati ascunselea

Wednesday, June 25, 2008 8:05:23 PM
Cum este cand cineva cere si primeste ceea ce are nevoie si da inapoi ceea ce vrea el sa ofere?
Se intampla sa ai de oferit si sa vrei sa primesti ceva in schimb. Dar celalalt nu vrea ce ii oferi tu, iar tu nu primesti ce ai vrea de la el, desi are si el ceva de oferit.
Fiecare da si primeste. Amandoi sunt nemultumiti. Pentru ca nu exista compromis? Nu sunt toleranti? Sau pur si simplu nu le pasa. Fiecare este incarcat de importanta a ceea ce ofera, minimalizand ceea ce primeste pentru ca nu asta isi doreste.
De exemplu: tu oferi tandrete si vrei tandrete in schimb. Nu primesti pentru ca nu asta vrea celalalt de la tine. Poate este mai pragmatic si vrea ceva material. Sau poate vrea sa ai grija de copil si sa nu-l bati la cap pentru ca intarzie. Tu suporti greu absenteismul lui si nu-i oferi ce vrea.
Si atunci ar trebui sa cauti pe cineva care doreste sa primeasca ce ai tu de oferit si poate sa ofere ce ai tu nevoie. Si asa incepe jocul ... Crezi ca ai gasit, dar in semiumbra poti sa faci o confuzie si o iei de la capat. Te pui din nou ... de a v-ati ascunselea.
PS
Cu atata oferit si primit nu poti sa nu te gandesti ca pana si intr-o relatie nu ai ce doresti, ai ce negociezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Raspunsul la 3 intrebari de tipul "Cum?" Trei pasi simpli ca sa fiu OK: 1. Cum fac? Traiesc in intervalul zilei prezente: s...